RSS

Gombák az immunrendszer erősítése, a rák elleni harc szolgálatában

15 Sze

Az utóbbi évtizedekben tudományosan is bizonyítást nyert, hogy néhány gombafajnak, mint a kefir, kristálygombának vagy a kombuchának, illetve a felhasználásukkal előállított kefirnek és ivóleveknek kiváló immunerősítő hatásuk van.

Kefir-gomba (1)    Kristálygomba       Kombucha

Ezek a gombák a rendelkezésükre álló nyersanyagok (tej, cukrozott víz vagy zöldtea) erjesztése, átalakítása során  antibiotikus és egyéb, immunrendszerünket erősítő, a rákos sejtek szaporodását is gátló anyagokat állítanak elő. Nem véletlen, hogy bizonyos vidékeken, ahol ezeket a gombákat ősidők óta rendszeresen használják, szinte ismeretlenek a rákos megbetegedések, egészségesebbek az emberek és az átlagos élettartam is lényegesen hosszabb.

Jómagam is évek óta használtam- használom őket, tapasztalataim nagyon is pozitívak.

 

Hozzászólás